28-09-12

Integraal komt VOOR de afgeleide, zoals delen komt NA de vermenigvuldiging

De meeste mensen kunnen helemaal niet vatten dat men slechts kan spreken over een deling, nadat men EERST heeft uitgelegd wat een vermenigvuldiging was. Op dezelfde manier durft bijna niemand overwegen dat men eerst de integraal moet uitleggen (als som van een reeks vermenigvuldigingen) en dan de afgeleide (als deling van een verschil).

2x3=6 VOLGT NA 3+3=6 (en dat laatste kunt U be-wijzen met de wijs-vinger, terwijl men ondertussen telt van 1 tot 6)
6/2=3 VOLGT NA 2x3=6 (en dat laatste kunt U bewijzen vanuit de vorige lijn)

Tot nog toe heb ik op een totaal van 500 mensen zo'n 20 mensen gevonden die "DIT" echt hebben begrepen. Diezelfde mensen kunnen/willen dat inzicht echter NIET overbrengen op hun domme vrienden die meestal niet kunnen luisteren (naar wat dan ook...)
De meeste mensen doen alsof ze luisteren in de hoop dat ze dan zelf snel aan het woord kunnen komen... en die tillen er dan ook niet aan dat men zou doen alsof men op de maan heeft gewandeld of niet... Ze spreken de onmogelijke moon-walk van Michaël Jackson dikwijls uit als moon-wolk en denken niet na over de hint dat de "walking on the moon" voorlopig onmogelijk is...

PS. Daarjuist op den univ hoorde ik dat de 6-jarige opleiding tot geneesheer geen enkel vak heeft dat nog over wiskunde en fysica gaat, terwijl dat vroeger DE GROTE BUISVAKKEN waren in het eerste jaar. De wetenschappelijke vooruitgang die te danken was aan de differentiaal- en integraal-rekening van Newton, die daarmee éénduidig de beweging van alle dingen verklaarde, zowel de aardse als de buitenaardse..., is dus nu afgeschaft bij de geneeskunde... Zoals de echte wetenschap het einde inluidde van de middeleeuwen, zo is het afschaffen van de wetenschap bij de geneeskunde een signaal dat de middeleeuwen gaan terugkomen...(Iemand vertelde me dat hij geslaagd was bij het ingangsexamen zonder één vraag over wiskunde in te vullen..)

14:39 Gepost door Mark Peeters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.