29-03-12

Waarom negeren de Gentse Filosofen mijn ruimtevaart-ontkennings-vraag en doen ze hysterisch over de psycho-analyse?

6843985962_b25e09cd07_m.jpgGisteren was ik in Gent bij een debat over de 'rol van de filosofie'. Etienne Vermeersch deed een uitleg dat Fysica de meest betrouwbare wetenschap was '1,0' en sociologie zou iets zijn van '0,3'. Hierop begon prof Eric Schliesser te roepen dat het 'waanzin' was. 

Toen ik het woord kreeg, zei ik: "Ik heb een diploma fysica en een hele reeks professoren hebben me onder 4 ogen gezegd dat de ruimtevaart niet bestaat, omdat er 28.000km/u nodig is. Ze zullen dat echter nooit publiekelijk toegeven, zoals ook de kleuterjuf dat nooit doet over Sinterklaas... En daarom mijn vraag. Wordt het nu eens geen tijd dat de filosofen eens kritsch nadenken over de echtheid van de maanlanding?"

Prof Batens zei droogjes: "Dat interesseert ons niet" en de andere drie zwegen. Op het einde van de vragen-ronde stelde een burgerlijk ingenieur de vraag: "Prof Schliesser, U brult over waanzin en de andere geraken in extase over een de ontkenning van de psycho-analyse, maar die ruimtevaart-ontkennings-vraag wordt hier volledig genegeerd... dat is niet logisch..." Daarna werd er weer naast de kwestie geantwoord door Schliesser en erkende Etienne Vermeersch dat het ongepast was om de vraag te negeren (en dan zeverde hij wat over ufo's en Skepp)... En toen het debat gedaan was, gaf Etienne de ingenieur een hand en hoorde ik hem zeggen, terwijl ik er naast stond: "Dat was een zeer goede vraag..."

19:24 Gepost door Mark Peeters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.