14-11-11

Op bezoek bij de JOURNALISTEN v/d Artevelde-HOGE-school

artvlogo.jpgDaarjuist was ik op bezoek bij de 1ste jaars journalisten van de Artevelde-hogeschool. Ik vroeg naar het waarom van "2x3=6" en "3+3=6". Eén student wist het. En ik herhaalde  dat het "wijzen met de wijs-vinger" een echt weten-schappelijk be-wijs was dat met zeer veel nadruk wordt bestreden in het eerste studiejaar, omdat men daar de leerlingen wijsmaakt dat ze dom (en onbeleefd) zijn als ze wijzen. Bij mijn vraag naar het "waarom van 10 cijfers", werd de zaal heel stil, vooral toen bleek dat het zo hand-ig en voor-de-hand-liggend was...

Daarna sprak ik met de prof, die juist was binnengekomen en die zei dat hij wist de maanlanding echt was gebeurd, omdat hij daar een "beeld" van gezien had. Ik zei snel dat ik ook al een "beeld van God" had gezien en dat het dus helemaal geen weten-schappelijk bewijs is. Hij zei dat hij les MOEST geven en dan zei ik: "MOETEN? Echte kennis heeft niks te maken met moeten, maar met willen twijfelen..." En daarop ging ik weg...

17:22 Gepost door Mark Peeters | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook | |

Commentaren

beste heer Peeters (of wat uw echte achternaam ook mag zijn),

daarnet was ik getuige van uw uitgebreide uiteenzetting in onze aula
hetgeen u te vertellen had kon me zeer amuseren maar ik stel me hier wel enorm veel vragen bij

ik vind de manier waarop u argumenten weerlegt nogal banaal en op uw beurt zijn uw argumenter eerden banaal en ondoordacht te noemen

u beweert dat de anticonceptiepil vrouwen onaantrekkelijk maakt? bent u specialist van het vrouwelijke lichaam? weet u alles van de anticonceptiva? bent u seksuoloog misschien?
heeft u een vriendin? prefereert u geheelonthouding tijdens de maan(d)stonden ( ;) ) of heeft u toch maar liever pakweg 10 kinderen om voor te zorgen? vind u dat de aanslagen van 9/11 opgezet spel was van de Amerikaanse overheid om bvb Irak en Afghanistan te kunnen aanvallen, waardoor u riskeert de woede van duidenden nabestaanden van de slachtoffers op u hals te halen? u wenst anoniem te blijven uit schrik voor een aanslag van de NASA?

tijdens uw uiteenzetting heb ik zelfs opgemerkt dat u op korte tijd tegenstrijdigheden verkondigde, eerst zouden satellieten niet bestaan en even later gaf u toe dat ze wel bestonden? hoe verklaart u, volgens uw 1e bewering dan, het gebruik van gps,... ?

zou u me hieromtrent uitleg kunnen geven

mvg

Gepost door: Thijs Raeymaekers | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

correctie: prefereert u geheelonthouding tijdens de vruchtbare periode vd vrouw (ipv maan(d)stonden)...

Gepost door: Thijs Raeymaekers | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

De zaal werd heel stil? Vanuit uw standpunt zal natuurlijk alles anders lijken, maar van waar ik zat leek het alsof u van het begin tot het einde uitgelachen werd. Ook leek niemand echt onder de indruk van uw banale uitspraken, en onze prof al zeker niet.

Gepost door: Lila | 14-11-11

Reageren op dit commentaar

Dan zat jij volledig aan de andere kant van de aula 'Lila'. Ik voelde sympathie voor Mark Peeters. Ten eerste : Sta daar maar eens zelf zonder enige toestemming in een aula je eigen theorieën te verkondigen (en daarbij suggereer ik niet dat ze oncorrect zijn). Ten tweede kan de maanlanding in ieder geval wel IN VRAAG gesteld worden. Of ze al dan niet echt gebeurt is, daar laat ik eenieder over oordelen. Maar check alvast dit eens : http://www.youtube.com/watch?v=QkXD79fI9iY.
En voor de duidelijkheid : Ik heb niemand hem daadwerkelijk zien uitlachen. Sommigen toonden interesse, anderen niet. Noem het dan maar zo 'banaal' als je wil, maar ik denk eerder dat jijzelf de enige was die hem uitlachte. Wat zegt dat dan over jouw zin voor 'respect?'.
Juist ja :-)

Gepost door: Scart_ | 08-12-11

Reageren op dit commentaar

Scart> Ik vond uw youtube-filmpje heel interessant

Gepost door: MP | 08-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.