09-03-11

QMUSIC geeft 60.700 euro aan "Mark Peeters" en belooft ook GEWICHTLOOSHEID

Dit is er over! Wat is de kans dat een QMUSIC-"prijsvraag" gaat over een dwaas geluid en over gewichtloosheid, en dat er 60.700 euro wordt gewonnen door Mark Peeters??

19:02 Gepost door Mark Peeters | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook | |

Commentaren

Er zijn 29.034 mensen met de achternaam Peeters in Vlaanderen, dit is de meest voorkomende achternaam. In 2008 waren er 48.157 mensen met de voornaam Marc in Vlaanderen. Dit was de meest voorkomende voornaam. Cijfers: http://statbel.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/bevolking/andere/namen/index.jsp . Mij lijkt het dan zo te zijn dat de kans dat een Marc Peeters die 60.700 euro wint juist heel groot is.

Verder heeft het geluid helemaal niets te maken met gewichtloosheid. Die twee prijsvragen staan compleet los van elkaar, als ik juist ben.

Gepost door: IkZitZonderNicknameInspiratie | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

De kans is (29.034/5.000.000) X 48.157/5.000.000).. Dat is toch behoorlijk klein.
(ongeveer 1 kans op 20.000)...
En wat is de kans dat Q-MUSIC in 2007 een eerdere prijs weggaf van "5 minuten gewichtloosheid" die NORMAAL GOED MOET ZIJN VOOR 1.000 euro voor mij,...als het echt zou zijn...

Een citaat:
Q-Music schenkt ruimtevlucht weg
Wie er altijd van heeft gedroomd om astronaut te worden, kan deze maand zijn kans wagen bij Q-music. De radiozender pakt uit met de wedstrijd 'Q in Space'. De winnaar mag deelnemen aan een ruimtevlucht. De Q-presentatoren Erwin Deckers en Sven Ornelis stelden de actie maandagmiddag voor in een vliegtuig op ongeveer 6 kilometer hoogte.

Heel september organiseert de radiozender 'Q in Space'. De winnaar krijgt een trip in een suborbital spaceship, dat in 2010 vanop een lanceerbasis in Dubai of Singapore zal vertrekken. Tijdens de finale op 28 september maken Deckers en Ornelis om 9 uur bekend welke luisteraar in de voetsporen kan treden van Dirk Frimout en Frank De Winne. Ook Q-music Nederland geeft een ruimtereis weg.

Vijf minuten gewichtloos
De winnaar van de wedstrijd zal wel nog even moeten wachten op zijn ruimtetrip, want de ruimtereis zal waarschijnlijk pas over drie jaar plaatsvinden, in 2010. De ruimtereis wordt uitgevoerd door Space Adventures, de wereldleider op het gebied van ruimte-ervaringen. De winnaar van 'Q in space' mag deelnemen aan een 'suborbitale vlucht'. Dat is een ruimtevlucht van 90 minuten aan boord van de Explorer, een ruimtetransportsysteem. Raketmotoren stuwen de passagiers tot minstens 100 kilometer boven het aardoppervlak, dus tot buiten de atmosfeer van de aarde. Daar zullen ze vijf minuten continue gewichtloosheid ervaren. Voor de eigenlijke vlucht moet de deelnemer wel een opleiding van vier dagen volgen.

De winnaar maakt de vlucht uiteraard niet alleen. Er reizen nog vijf andere ruimtetoeristen mee, samen met de piloot die de Explorer bestuurt. Na de vlucht zal de Q-luisteraar officieel astronaut zijn, omdat hij of zij de 'astronaut altitude' van 100 kilometer heeft overschreden.

Minimum achttien jaar
Iedereen die ouder is dan 18 en in een goede gezondheid verkeert, kan deelnemen aan de wedstrijd. Wie zijn kans wil wagen, kan zich vanaf 7 september inschrijven op de website. De prijs per persoon voor een suborbitale ruimtevlucht van Space Adventures, met inbegrip van het vierdaagse trainingsprogramma, bedraagt 102.000 dollar. (belga/hln)
03/09/07 13u36

http://www.hln.be/hln/nl/946/Muziek/article/detail/56683/2007/09/03/Q-Music-schenkt-ruimtevlucht-weg.dhtml

Gepost door: MP | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Klein, maar relatief groot. Dat heb ik inderdaad verkeerd verwoord. Maar als je kijkt naar alle namen van mensen die de prijs zouden kunnen winnen, dan is de kans grootst dat Marc Peeters de prijs wint.

En stél dat het erom gedaan zou zijn: waarom?

Het verband tussen een wedstrijd in 2007 en in 2011 is toch wel héél ver te zoeken? Dat is overigens het probleem dat ik heb met de meeste van uw redeneringen: waar legt u de grens?

Ik herinner me bijvoorbeeld dat u zei dat mannen jaloers waren op vrouwen die door een klein pilletje heel hun cyclus kunnen onderdrukken, en daarom de maanlanding in scene zetten, als symbool voor "een gigantische erectie richting de maan". Dat heb ik toch juist begrepen? Nu, u trekt besluiten als "SINTerklaas is niet echt, dus Frank De Winne uit SINT-truiden zijn ruimtereis ook niet", kan ik dan ook niet zeggen: "De maanlanding is niet echt (volgens u) dus de pil werkt niet"?

Gepost door: IkZitZonderNicknameInspiratie | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Een kans berekenen van een evenement dat al gebeurd is, leidt tot foute redeneringen. Indien deze kans zeer klein is, gaan mensen de gebeurtenis als onmogelijk beschouwen..

De kans dat ik een glas omstoot op exact 17u42 en 30 seconden is immers zeer klein, toch heb ik 15 minuten geleden mijn glas omgestoten..

Gepost door: ZS | 14-03-11

Reageren op dit commentaar

Je zou dit kunnen vergelijken met Wave Function collapse :p.

Maar u gaat toch meedoen aan die wedstrijd?

Gepost door: Ratio | 14-03-11

Reageren op dit commentaar

IkZitZonderNicknameInspiratie > Omdat de kleine orale anti-conceptie-pil de maan(d)stondencyclus van een vrouw kon beheersen, geloofden de mannen dat een grote fallus-raket wel kon zorgen dan er mannen op de maan(d)stonden op 21-7-69...
Terwijl... hoe groter uw spel, hoe moeilijker het spel van de grond komt...
Opmerkelijk is wel dat de vrouwen hun pil slikken volgens het systeem van de Belgische Feestdag 21-7: "21 dagen elke dag één pil slikken en dan 7 dagen géén pil slikken en uw maan-d-stonde krijgen", zodat de cyclus "21+7=28" dagen wordt...(terwijl de cyclus eerder 30 dagen is)
Ook opvallend is het feit dat de ruimtevaart dus ook een snelheid NODIG heeft 28.000km/u... diezelfde 28=4X7.. de feestdag van de USA "4-7"...

Gepost door: MP | 16-03-11

Reageren op dit commentaar

U hebt het goed gemerkt.
IEDEREEN lacht u uit

Gepost door: Humptidumptie | 17-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.