18-11-09

Gisteren was ik op de UG in den UFO....

Gisteren was ik in de universiteit van Gent. Tot tweemaal toe werden “mijn borden” onder mijn ogen “gestolen”. Eénmaal bij de burgerlijk ingenieurs in de Plateau. Eénmaal bij de Rechten, in den UFO (=Universiteits-forum).
Eén man schold mij uit dat ik moest opgesloten worden “in de psychiatrie” en ging dan op de loop met mijn bord. Toen ik buitenkwam, zag ik hem terug en riep ik: “Hoeveel vraag je voor mijn bord?” en ondertussen stapte ik op hem af, terwijl zijn vrienden rondom hem stonden. Hij zei: “Hoeveel geef je ervoor?” En ik herhaalde: “Hoeveel vraag je ervoor?”.. Hij sprak over 5 euro… en daarna had ik het bord “ook vast” met één hand en zei: “Moet ik de politie roepen voor diefstal?” Hij brabbelde iets terug dat “ik” zou worden opgesloten voor “psychiatrie” en daarop zei ik heel kordaat: “De politie kan niet lachen met diefstal en dat is iets dat ze zeker kunnen begrijpen… Uw gezever over psychiatrie, dat gaan de flikken niet snappen…” Hij brabbelde nog iets van mijn pet te stelen… Ik verwachtte mij aan wat getrek over mijn bord, maar hij liet los en volgde zijn vrienden, die al eerder waren afgedropen… Ik draaide mij om en zag dat “iedereen” die voor het gebouw stond, nu pal achter mij stond… (waarschijnlijk omdat ze hoopte dat er bloed zou vloeien…)

Aan de drankautomaat bij het VTK, ontmoette ik “de burgie-dief met zijn vriendin”. Ik zei: “Ik heb juist gesproken met een paar mensen van het VTK, en die zeggen dat uw diefstal NIET representatief is voor de studenten…” Hij verdedigde zich snel: “Gij zijt ook niet representatief!”
En dus zei ik: “Inderdaad, ik ben de nieuwe Copernicus en die was ook niet representatief voor het geloof van die tijd, maar hij had wel gelijk… en zoals zijn meningen werden bestreden met geweld, zo heb jij nu mijn borden gepikt, omdat je geen enkel tegen-argument hebt bij mijn stelling dat de ruimtevaart bedrog is, omdat 1000<28000…”
Er werd nog gevraagd naar mijn drijfveer om de “waarheid aan hen te willen vertellen”… en ik brabbelde wat over “waar-de vinden in het zeggen van waar-heid”… en “de twee waren weg”…
In de aula had deze “burgie”, met mijn drie borden onder zijn arm, geroepen dat ik al “5 keer in de aula” was geweest met mijn stomme borden, maar dat werd ogenblikkelijk tegengesproken, door de eerste-jaars, die vandaag dus mijn eerste optreden hadden meegemaakt…
Ik zei: “Als je het dan toch zo’n slechte borden vindt, waarom doe je dan de moeite om ze te stelen?” En daarop had hij geen zinvol antwoord…
De prof stond nog aan zijn bord en dus vroeg ik hem: “Professor, wat vindt U ervan dat ze mijn borden stelen?”
Hij: “Ik zou daar niet mee kunnen lachen dat ze mijn borden (en hij wees naar voor in het lokaal) stelen, want dan zou ik geen les meer kunnen geven…”
En beetje later gaf zijn vriendin dan de borden terug…

De laatste tijd vraag ik dikwijls in de les: “Wie gelooft er nog in Sinterklaas,… steek dan uw hand omhoog” … En dan eenzelfde vraag over de eerste live-maanlanding, waarvan de NASA heeft toegegeven dat het “op aarde” was vervalst… en toen staken er ongeveer evenveel studenten “hun handen” omhoog… (maar de aanwezige profs staken bij de laatste vraag zeker hun hand niet meer omhoog… )

19:36 Gepost door Mark Peeters | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook | |

Commentaren

Ge zijt ook zot en rijp voor de psychiatrie. Uw theorieën houden geen steek en zijn gebaseerd op loshangende cijfertjes. Als ze uw theorie dan "tegenspreken" laat ge ze aan de kant staan (want die mogen we dan weglaten)

De waarheid vind je niet door te tellen en losse verbanden te zoeken. Die vindt je met feiten, en daar heb je constant een groot gebrek aan.

Kortom, doe de wereld en uzelf een groot plezier en laat uzelf opnemen in de psychiatrie

Gepost door: Ferdinand van Aragon | 20-11-09

Reageren op dit commentaar

Eigenlijk zei die prof:

"Mijn borden hebben ze nog nooit willen stelen hoor." ,gevolgd door -jawel- een enorme lach. :D

Gepost door: pseudo-NIEM | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

Ik zag u vandaag in de les.
You made my day! :D
Keep fighting the power man!

Gepost door: CrimsonW | 24-11-09

Reageren op dit commentaar

Zoals Hyde (ook een paranoïd geval) zou zeggen in that 70's show: Fuck th system! The government is watching us.
PS. There's a car, that rides on water man, but the government doesn't want us to know!

Gepost door: that 70s show | 27-11-09

Reageren op dit commentaar

ik word graag in mijn opengerekte aars geneukt

Gepost door: MP | 14-12-09

Reageren op dit commentaar

Voor alle duidelijkheid, de enige reden dat diene burgie riep dat u al 5 keer in den aula bent geweest, is omdat u vorig jaar al effectief meerdere malen in de aula bent geweest. Serieus uit de context gerukt dus met als enig doel uzelf er weer goed te laten uitkomen.

't is precies de gewoonte dat enkel de dingen die u wil horen en doorvertellen worden vermeld. Waarom herwerkt u precies nooit u borden/uitleg/theorie om kritiekpunten weg te werken? Als u theorie toch juist is, dan kan dit toch zo moeilijk niet zijn :) Ik raad u aan om eens enkele handboeken fysica e.d. ter hande te nemen en eens te kijken naar wat bepaalde theoriën en formules écht zeggen en of je om te beginnen wel voldoet aan de voorwaarden van de betreffende items. Anders is't niet moeilijk dat u theorie lijkt te kloppen e als u formules gebruikt die nooit bedoeld zijn voor in u context te gebruiken...

Gepost door: Burgie die erbij stond | 20-12-09

Reageren op dit commentaar

burgie die erbij stond Ga je dan beweren dat er geen 28.000km/u nodig is voor de ruimtevaart van ISS?
Ga je beweren dat er wetenschappelijke publicaties zijn waaruit blijkt dat een mens, zoals Frank DeWinne, al sneller is gegaan dan 2.800km/u?

Als die er zijn, kan dat toch NIET MOEILIJK zijn om die te vinden en hier een "linkje" achter te laten...

Gepost door: MP | 22-12-09

Reageren op dit commentaar

Probleem blijft: Wij draaien sneller dan 28000 km/u rond de zon (zeg maar ongeveer 28000 km/s). Licht gaat sneller dan 28000 km/u, en licht kunnen we beschouwen als een deeltje. Of is dat geen bewijs dat deeltjes sneller kunnen gaan dan 28000km/u?

Gepost door: Fontane | 22-12-09

Reageren op dit commentaar

Haalt Frank DeWinne het? Haalt hij meer dan 2.800km/u?
En waar is die meting ervan?
Ken je er een wetenschappelijke publicatie over?

Gepost door: MP | 22-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.